Elk jaar op eerste pinksterdag vindt de Familiedag bij Rugbyclub Dwingeloo plaats. Deze familiedag is in de loop der jaren uitgegroeid tot een feestelijk evenement. Er worden deze dag vriendschappelijke rugbypartijtjes georganiseerd waar iedereen aan mee kan doen. Op deze dag zijn dan ook bijna alle spelende leden en clubleden aanwezig en daarnaast komt van buitenaf veel publiek. Voor de kinderen is er gezorgd voor een springkussen en een megagrote stormbaan, waarop ze zich de hele middag kunnen vermaken. 's Avonds wordt de dag gezellig afgesloten met een bandje en een (aantal) borrels in het clubhuis.

Programma

13.00 uur Terrein geopend
14.00 uur 5-a-side toernooi (senioren en jeugd)
20.00 uur Feestavond met de band Dirty Dog

Voor de jeugd is er een springkussen en een megagrote stormbaan. In de middag zal Clown Funny de kinderen vermaken met balonnen, suikerspinnen, zandtekeningen maken en glittertattoo's. Vanaf 20 uur treedt de geoliede rockmachine Dirty Dog op in de feesttent!

 

Op het festivalterrein kun je genieten van de BBQ, pizza’s, panini’s, patat, pannenkoeken en overheerlijke cocktails.

 

Deelname 5-a-side toernooi, entree festivalterrein en de feestavond is gratis.

 

5-a-side toernooi

Het 5-a-side toernooi begint om 14.00 uur.

Meld je team voor 25 mei aan via Whatsapp bij Sam Ruifrok, (06) 53 424 845.

 

Spelregels 5-a-side toernooi (nieuwe opzet):
Gewone rugby-regels (a la 7-a-side), dus met tackles, kicks, maar zonder conversies en scrums. Hou wat fysiek geweld betreft rekening met de tegenstander. Wedstrijdjes duren 2 x 5 minuten.

 

Spelers die niet getackeld willen worden kunnen gewoon meespelen. Deze spelers zullen met een hesje of broekje herkenbaar zijn in het spel. 


Team-samenstelling: maximaal 2 rugbyers en minimaal 1 dame (rugbyster of niet) opstellen in het veld. Maximaal 12 spelers per team waarvan maximaal 3 rugbyende herenspelers.

Jeugdtoernooi (Maximaal 8 spelers per team)
Jeugdleden kunnen samen met vriendinnetjes en vriendjes spelen in het jeugdtoernooi. 

Benjamins/Mini’s onder 8 jaar

Turven/Guppen onder 12 jaar

Cubs/Junioren onder 16 jaar


Fotogalerij Familiedag 2019


Familiedag 2018