Elk jaar op eerste pinksterdag vindt de Familiedag bij Rugbyclub Dwingeloo plaats. Deze familiedag is in de loop der jaren uitgegroeid tot een feestelijk evenement. Er worden deze dag vriendschappelijke rugbypartijtjes georganiseerd waar iedereen aan mee kan doen. Op deze dag zijn dan ook bijna alle spelende leden en clubleden aanwezig en daarnaast komt van buitenaf veel publiek. Voor de kinderen is er gezorgd voor een springkussen en een megagrote stormbaan, waarop ze zich de hele middag kunnen vermaken. 's Avonds wordt de dag gezellig afgesloten met een bandje en een (aantal) borrels in het clubhuis.

Programma

13.00 uur Terrein geopend
14.00 uur 5-a-side toernooi (senioren en jeugd)
19.00 uur Kinderdisco
20.00 uur Feestavond met de band Dirty Dog

Voor de jeugd is er een springkussen en een megagrote stormbaan. In de middag zal Clown Funny de kinderen vermaken met balonnen, suikerspinnen, zandtekeningen maken en glittertattoo's. In het voorprogramma van de geoliede rockmachine Dirty Dog is er een kinderdisco.

 

Op het festivalterrein kun je genieten van de BBQ, pizza’s, panini’s, patat, pannenkoeken en overheerlijke cocktails. 
's Middags zal een Mariachi band op het festivalterrein voor vrolijke Mexicaanse klanken zorgen.

 

Deelname 5-a-side toernooi, entree festivalterrein en de feestavond is gratis.

 

5-a-side toernooi

Het 5-a-side toernooi begint om 14.00 uur. Let op: dit jaar is er een competitieve poule (Cup) en een recreatieve poule (Plate). Een team mag uit maximaal 12 spelers bestaan. Jeugdleden kunnen samen met vriendinnetjes en vriendjes spelen in het jeugdtoernooi. 

Meld je team voor de Cup-, Plate- en jeugdpoule aan voor 1 juni 2022.

 

Spelregels 5-a-side toernooi (nieuwe opzet):
Gewone rugby-regels (a la 7-a-side), dus met tackles, kicks, maar zonder conversies en scrums. Hou wat fysiek geweld betreft rekening met de tegenstander. Wedstrijdjes duren 2 x 5 minuten. 

Cup (competitieve poule)
Team-samenstelling: maximaal 2 rugbyers opstellen in het veld. Maximaal 12 spelers per team.

Plate (recreatieve poule)
Team-samenstelling: maximaal 2 rugbyers en minimaal 1 dame (rugbyster of niet) opstellen in het veld. Maximaal 12 spelers per team.

Jeugd (Maximaal 8 spelers per team)

Benjamins/Mini’s onder 8 jaar

Turven/Guppen onder 12 jaar

Cubs/Junioren onder 16 jaar


Graag de poule, de namen van de spelers en de kleur van het shirt doorgeven bij de inschrijving. Aanmelding teams via info@rugbyclubdwingeloo.nl.


Fotogalerij Familiedag 2019


Familiedag 2018