Elk jaar op eerste pinksterdag vindt de Familiedag bij Rugbyclub Dwingeloo plaats. Deze familiedag is in de loop der jaren uitgegroeid tot een feestelijk evenement. Er worden deze dag vriendschappelijke rugbypartijtjes georganiseerd waar iedereen aan mee kan doen. Op deze dag zijn dan ook bij alle spelende leden en clubleden aanwezig en daarnaast komt van buitenaf veel publiek. Voor de kinderen is er gezorgd voor een springkussen en een megagrote stormbaan, waarop ze zich de hele middag kunnen vermaken. 's Avonds wordt de dag gezellig afgesloten met een bandje en een (aantal) borrels in het clubhuis.

Spelregels 5-a-side toernooi:

Gewone rugby-regels (a la 7-a-side), dus met tackles, kicks, maar zonder conversies en scrums. Uiteraard houden voor wat betreft het fysiek geweld rekening met de tegenstander. Wedstrijdjes duren 2 x 5 minuten. Team-samenstelling: 2 + 2 + 1: minimaal 2 niet-rugbyers, maximaal 2 rugbyers, minimaal 1 dame (rugbyster of niet). Graag de namen van de spelers en de kleur van het shirt doorgeven bij de inschrijving.